{ "title": "Sivilce Lazer Tedavisi", "image": "https://www.lazertedavisi.gen.tr/images/sivilce-lazer-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 01:36:45", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sivilce Lazer Tedavisi, sivilce hem yetişkinlerin hem de ergenlerin en sık olarak rastladığı ve etkilediği en önemli problemlerden birisidir. Çoğunlukla hafif dereceli olan sivilceye herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden geçmektedir. Ancak çok ileri dereceli olan akneli olgularda ise cildin altında hem kistik hem de nodüler yapı oluşmaktadır. Genellikle meydana gelen bu akne odakları özellikle iyileşme gösterdikten sonra ciltte düzensizlikler ve çukurlar oluşturur ve bu görünüme de sivilce izleri ile sivilce lekeleri eşlik etmektedir. Hatta bu aknelerden kaynaklı olarak cilt altındaki yağ dokusunda erimeler meydana gelir. Özellikle yaşanan bu süreç dönülmez bir olaydır. Bu nedenle ortaya çıkan sivilceler cilde daha az iz ve çukur oluşturmasına yol açmadan aktif akne halinde iken tedavi yapılmalıdır.

Sivilce Lazer Tedavisi Nasıl Uygulanır, lazer tedavisinde çoğunlukla CO2 fraksiyonel lazer tekniği kullanılmaktadır. Sivilceleri tedavi ederken özellikle lazer ışını dokuya tam noktasal odaklar şeklinde yayılır ve cilt altındaki dokuların yenilenmesini sağlarken, aynı zamanda cilde yeniden epitelizasyon yenilemesi sağlamaktadır. Ciltte meydana gelen bu yenilenme sürecinde ciltte ortaya çıkan düzensizlikleri azaltır ve cildin kalitesini daha da arttırarak daha sıkı olan bir cilt yapısına kavuşmasına yardımcı olur. Sivilce tedavisi için başlanan süreç 1'er ay ara ile 4-6 seans uygulanmaktadır. Sivilce lazer tedavisi çoğunlukla sonbahar aylarında ya da kış aylarında kişiye uygulanmaktadır. CO2 franksiyonel lazer yöntemi uygulandıktan sonra kişinin cildinde hafif dereceli bir yanma, şişlik ve kızarıklık oluşabilmektedir. Lazer tedavisinden sonra cilt yeniden eski görünümünü kazanır.

Sivilce Lazer Tedavi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir, tedavi sonrasında kişinin cildinde toplu iğnenin ucu gibi pullanma ve kahverengi lekeler görülebilir. Ancak ciltte bu meydana gelen pullanmalar özellikle 3-7 gün arasında sürmektedir, daha sonra cilt kendi görünümüne döner. Sivilceler için uygulanan lazer tedavisi sonrasında birey hemen ertesi gün cildine makyajını ve banyosunu yapabilir. Ayrıca nemlendirici özelliği bol olan güneş koruyucu kremin kullanılması tavsiye edilmektedir. Kişiye uygulanan lazer tedavisinin hemen öncesinde ya da sonrasında solaryum ve güneş ışınından bir ay süreli olarak uzak durulmasına çok dikkat edilmelidir. Hatta hastanın lazer tedavisi öncesinde doğum kontrol hapı, aspirin ya da isotretionin kullanmaması önerilmektedir. Lazer tedavisi sonrasında yüzde meydana gelen ödemin azaltılması için soğuk suyla kompres uygulaması yapılabilir. Tedaviden sonra yüzde ortaya çıkan pullanma dökülene kadar günlük düzenli olarak nemlendirici kremlerin kullanılması önerilir.
" } ] }