{ "title": "Lazer Çatlak Tedavisi", "image": "https://www.lazertedavisi.gen.tr/images/lazer-catlak-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 15:36:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Lazer çatlak tedavisi, ciltte farklı bölgelerde oluşan çatlaklara başarıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kilo artışı gibi etkenlerle cildin farklı bölgelerinde cilt altı dokularındaki yoğun ve devamlı gerginlikten ortaya çıkan çatlaklar oldukça rahatsızlık vericidir. Cildin gerilmesi ciltte bulunan bazı hücrelerden kimyasalların çıkışını tetikler. Bu durum alt deride bulunan kallojen ve elastik liflerin zarar görmesine neden olur.

Özellikle hamile kadınlarda karın ve göğüs bölgesinde, ergenlik çağında olanlarda, vücut geliştirme sporuyla uğraşan kişilerde, fazla kilo almış olanlarda cilt çatlağı meydana gelebilir. Bunların dışında uzun süre ağızdan ya da cilde haricen sürülen kortizon kullanımında, vücuttaki kortizonun fazla üretilmesi yüzünden ortaya çıkan Cushing sendromu gibi hastalıkları olanlarda da cilt çatlağı oluşabilir. Cilt çatlağı en fazla kadınları etkiler. Cilt çatlağı başlangıçta pembe renkte kaşıntılı çizgiler halindeki kabarıklıklardan oluşur. Bunlar giderek beyazlar ve ciltten daha çökük hale gelir. Farklı boyutta ve uzunlukta olabilirler. Hafif derecede olanlar zamanla etkisini yitirebilir. Ancak derin ve belirgin olanlar için en uygun tedavi yolu lazer çatlak tedavisi yapılmasıdır. Bunun dışında uygulanan kremler, masaj, beslenme gibi yöntemler cilt çatlakları için tedavi yerine geçmez.

Lazer çatlak tedavisi hangi bölgelere uygulanabilir?

Cilt çatlakları en fazla karında, göğüslerde, koltuk altı, kuyruk sokumu, uyluk bölgesi, kalça gibi bölgelerde ortaya çıkar. Lazer çatlak tedavisi vücuttaki tüm çatlak bölgeler için güvenle kullanılan bir yöntemdir.

Lazer çatlak tedavisi için kullanılan lazerler nelerdir?

Cilt çatlağı için lazer, radyofrekans ve ışık tedavileri oldukça başarılı sonuçlar verir. Bunların arasında fraksiyonel lazer ile fraksiyonel radyofrekans yöntemleri en etkili olanlarıdır. Bu şekilde yapılan lazer çatlak tedavisi genellikle 3-6 ay aralıklarla yapılan 4-6 seans sonunda olumlu neticeler alınır. Cilt çatlağının durumuna göre yapılan seans sayıları da arttırılabilir.

Lazer çatlak tedavisi sonrasında cilt belirtileri nelerdir?

Fraksiyonel lazer ile radyofrekans yöntemiyle yapılan çatlak tedavisi sonrasında, işlem yapılan bölgedeki ciltte 1-10 gün arasında devam eden kızarıklık, hatta kabuklanma etkileri olabilir. Özellikle esmer cilt yapısı olan kişilerde kullanılan lazer ve ışık sistemleri ciltte lekelere neden olabileceğinden oldukça dikkatli uygulanmalıdır. Fraksiyonel radyofrekans yöntemi ise tüm cilt renklerine rahatlıkla uygulanabilen bir tedavidir.

Lazer çatlak tedavisi yapan yöntemler nelerdir?

Cilt yenileme yoluyla yapılan çatlak tedavisinde PRP kök hücre, mikrodermabrazyon, dermaroller, mezolift, kimyasal peeling gibi yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemler ciltte kallojen ve elastin yapıyı arttırdığı için çatlak tedavisi olarak başarılı şekilde uygulanabilir. Tedavilerin lazer, ışık ve radyofrekans yöntemleriyle beraber ya da dönüşümlü şekilde kullanılması daha etkin sonuçlar alınmasına neden olur. Bu tedavilerin genel olarak yan etkisi de olmaz.
" } ] }