{ "title": "Kılcal Damar Lazer Tedavisi", "image": "https://www.lazertedavisi.gen.tr/images/kilcal-damar-lazer-tedavisi.jpg", "date": "23.01.2024 06:49:59", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "
Kılcal Damar Lazer Tedavisi; Kılcal damar genişlemesi genellikle yüz bölgesinde özellikle burun ve yanaklarda meydana gelen bir rahatsızlıktır. Sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur, estetik açıdan kişileri rahatsız eder. Kılcal damarlar genişleyince kırmızı bir yüz olur.

En Sık Tedavi Edilen Kılcal Damarlar
Kılcal Damar Genişlemesinin sebepleri nelerdir?
Kılcal Damarlarda Kullanılan Lazer Çeşitleri
Kılcal Damar Lazer tedavisi nasıl yapılır?

KTP Lazer; Kılcal Damarlarda en uygun lazer KTP lazerdir. Uzun atmalı lazerdir. KTP lazer cildin derinlerine inemez yüzeyde olan kılcal damarlarda etkilidir. KTP lazer renge duyarlı olduğu için esmer tenli kişilerde kullanılırken dikkatli olmak gerekir. KTP lazer kullanımında lekelere dört ile yedi gün önce bir koyulaşma olur. Daha sonra lekeler azalır ve kaybolur.

ND; YAG (Karbon peelig) Lazer; Derinin sadece yüzeysel değil derin tabakalarına da etki eder. Bu lazerin dozu kişilere göre iyi ayarlanmalıdır yoksa yara izi bırakabilir. Uygulamadan on beş, yirmi dakika önce kılcal damarların belirgin olduğu bölgeye siyah renkli karbon solüsyonu sürülür. Karbon solüsyonu sayesinde cilt altında ve üstende renk maddesi çoğalacağı için renk duyarlılığı düşük olan ND; YAĞ daha etkindir.

IPL Lazer; Kılcal damar genişlemesinden çok güneş lekesinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Fraksiyonel Lazer; Sonuçları değişkendir. Yan etki ihtimali yüksektir. Kılcal damar genişlemesi tedavisinden çok cildi yenilemek için kullanılır. Bu lazer hassas, kızarıklık ve esmer ciltlerde kullanılmamalıdır.

Rozase (Gül Hastalığının) Tedavisi; Cilt yüzeyine yakın kılcal damarların genişlemesi sonucunda ciltte yaygın şekilde kızarıklıklar olmasıdır. Rozase'nin tedavisinde lazer tedavisi kullanılır.

Şarap Lekesi Tedavisi; Doğum yapan bayanlarda genelde görülür. Doğumdan sonra önce pembe renkte, sonra koyu kırmızı ve en son mor olarak görülmektedir. Tedavide lazer çok etkinlik.

Lazerin Etki Mekanizması; Lazer kılcal damarların içinde bulunan oksihemoglobin isimli maddeyi etkiler. Lazer oksihemoglobini ısıtır. Damarın içinden geçen kan aşırı derecede ısındığı için zarar gören damarlar zaman içinde kaybolur. Damar ne kadar kalın ise içinden geçen kan miktarı ve oksihemoglobin miktarı da o kadar fazladır. Önemli olan lazerin cinsi ve dozudur.

Kılcal Damar Lazer Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Lazer'den sonra yüzde hafif bir pembelik olabilir. Genellikle on, oniki saatte geçer. PDL lazer uygulamasında morluk ve odem olabilir. YAG Lazer yüksek dozda uygulanırsa ize birakır. IPL ve KTP lazer esmer ve güneşte bronzlaşmış tenlerde geçici yanığa sebep olabilir. Lazer tedavisinden sonra ciltte yanma, kızarıklık ve kabuklanmalar olabilir. Eğer kişinin ağrı eşiği düşük ise; Epi krem, Emla krem, Arnica krem, Xylocaine krem.

Lazer tedavisinin etkinliği iki üç seanstan sonra belli olmaya başlar. Tedavi bittikten sonra üç, altı ayda bir idame seanslar uygulanmalıdır. Kılcal damar genişlemesi kendiliğinden iyileşmez. En etkin tedavisi lazer veya ışık tedavileridir. Sağlıklı günler.
" } ] }