{ "title": "Güneş Lekeleri Lazer Tedavisi", "image": "https://www.lazertedavisi.gen.tr/images/gunes-lekeleri-lazer-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 14:59:23", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Güneş Lekeleri Lazer Tedavisi, Güneş lekeleri, güneşin ciltte yaptığı tahriş neticesinde oluşan lekelerdir. İnsan vücudu güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından kendini koruyabilmek için, renk hücrelerini fazla çalıştırır. Bunun neticesinde ciltte zarar görmüş kısımlar lekelenmeye başlar. Güneş lekesi denilen bu lekeler en çok yanaklar, burun, alın gibi yüz kısımlarında görülür. Özellikle bayanlar güneş lekelerinden kurtulabilmek için lazer tedavisi, kimyasal peeling, leke kremleri ve buz tedavisi gibi farklı tedavi yöntemlere yönelirler. Bu tedavi yöntemlerinin en etkin olanı ise lazer tedavisidir.

Güneş lekelerinde lazer tedavisi uygulanmasındaki amaç

Dünyada güneş lekeleri tedavisi içinde en çok başarı sağlanan yöntem lazer tedavisi yöntemidir. Lazer tedavisi yöntemi güvenilir olmasının yanı sıra direk olarak lekeye odaklandığından kesin sonuç elde edilir. Tedavi süresi çok kısadır. Başarı oranı ise %90 a yakındır.

Güneş lekelerinde lazer tedavisi nasıl gerçekleşir?

Leke tedavisi için üretilmiş olan lazerlerde her leke için lekeye özel farklı lazerler kullanılmalıdır. Amaç lazerin lekeyi oluşturan menamin pigmentini bloke ederek yok etmesini sağlamaktır. Güneş lekeleri lazer tedavisinde en çok kullanılan lazer türleri (IPL_lazer) ve (Q Switch) denilen lazerdir.

ILP, türü lazerlerde koyu renklerde dikkatli kullanılması gereklidir. Bu lazer türleri dikkatsiz kullanılması yeni lekelenmelere sebebiyet verebilir.

Q Switch, türü lazerler ise oldukça güvenli bir lazer olduğundan ve her cilt türü için rahatlıkla kullanılabilir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen lazer türüdür. Çok tecrübeli olan Uzman kişiler tarafından uygulandığı zaman çok iyi neticelere ulaşılmaktadır. Güneş lekelerinde lazer tedavisi için en az 6 seans uygulanması gereklidir. Fakat lekeler çok derin ise seanslar lekelerin türüne ve çeşitlerine göre dahada uzayabilirler.

Güneş lekelerinde lazer tedavisi kimler için uygulanmaz?
" } ] }