{ "title": "Göz Altı Torbaları Lazer Tedavisi", "image": "https://www.lazertedavisi.gen.tr/images/goz-alti-torbalari-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 10:36:11", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Göz altı torbaları lazer tedavisi, estetiğin tavan yaptığı günümüzde kullanılan tedavi yöntemlerinden birisidir. Göz altı torbaları yaşlanmaya bağlı etkenlerle ortaya çıkabilmektedir. Göz altında oluşan keseciklerin içerisinin yağ ile dolması sonucu torbalar meydana gelir. Göz altı torbaları genetik bir neden yoksa 40'lı yaşlardan itibaren ortaya çıkmaya başlar ve yüz estetiğini olumsuz etkiler. Eğer genetik faktörler var ise kişide daha genç yaşlarda göz altı torbaları ortaya çıkar ve kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir.

Göz altı torbaları aynı zamanda kişinin sosyal çevresinde, kalitesiz yaşıyormuş algısı ve izlenimi oluşturabilir. Göz küresini çevreleyen ve destek sağlayan yağ torbalarını alt göz kapaklarından ayıran bir zar vardır. Elastik yapıdaki bu zar, bir bariyer görevi görür. Yaş ilerledikçe bu zar gevşer ve yağ torbalarını taşıyamaz duruma gelir ve nihayetinde yağ torbaları dışarıya doğru taşar ve göz torbaları dediğimiz görüntü ortaya çıkar. Tabi böyle bir görüntü insanı daha yaşlı, yorgun ya da uykusuz göstermektedir. Göz altı çok hassa bir bölgedir ve bu bölgeden geçen birçok sinir ve lenf bezi vardır. Bu sinirlere ya da lenf dokusuna gelecek bir zarar iyileşme sürecini zorlaştıracaktır. Burada bulunan kolajen doku yaş artmasına bağlı olarak gelişim gösteremez. Aynı zamanda hastada genetik olarak böbrek, kalp ya da alerjik sorunlar da varsa, göz altı torbalarının oluşumu kaçınılmaz hale gelmektedir. Göz altı torbaları için lazer tedavisi işlemi, cerrahi olarak dünya genelinde en zor yapılan ve bu bölgedeki hassasiyetten dolayı iyileşme süreci en uzun olan tedavilerden biridir.

Göz altı torbaları lazer tedavi süreci

Ameliyat öncesinde hasta görüşülerek sıkıntının boyutları değerlendirilir. Göz altı torbalarına neden olan sarkma, deri fazlalığı, deri altında bulunan yağ miktarı, bu yağın ne kadarının alınacağı ve kaslarda olası gevşeme tespit edilerek planlama yapılır. Göz tansiyonu gibi önemli göz hastalığı olan hastalar, operasyon öncesi göz doktoruna muayene olmalıdır. Hastanın ciddi kronik bir hastalığının olup olmadığı da ameliyat öncesinde dikkate alınan hususlardandır. Operasyon tek seansta yapılmaktadır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen tedavi ortalama 1 saat sürer. Göz altı torbaları sorununa eşlik eden üst göz kapağı deformasyonları da varsa, ameliyat süresi her iki göz için 1-3 saat sürer. Kirpiğin altından ya da alt göz kapağı içinden açılan kesiklerden girilerek göz altında oluşan yağ dokusuna ve kas yıpranmalara lazer ile müdahale edilir. Gevşeyen ve işlevi düşen fazla deri dokusu alınır ve göz altı gerdirme işlemi yapılır. Özel dikişlerle kapatıldığı için herhangi bir iz kalmaz.

Operasyondan bir hafta sonra estetik işlemin olumlu sonuçları görülmeye başlar. Operasyon sonrası şişlikler yaklaşık 10 gün içinde kaybolur ve iki hafta sonra hasta tamamen iyileşmiş hale gelir. Sosyal çevresinden de olumlu tepkiler alacağı için yaşam kalitesi de pozitif olarak yükselecektir. Bu tür operasyonlarda dikkat edilecek hususlar, operasyonun deneyimli hekimlerce yapılması, hijyen koşulları ve kullanılacak ekipmanlar olacaktır. Göz bölgesi çok hassas olduğu için 'kaş yapalım derken, göz çıkarmayalım' diyerek göz altı torbaları lazer tedavi sürecine son verelim.
" } ] }